Under vintern är det många av oss som passar på att bättra på brännan på ett betydligt mer hälsosamt sätt än att sola solarium – BUS!  Det vill säga; brun utan sol. Men hur lägger man brun utan sol enkelt som nybörjare? Vi har många tips och vill även presentera några produkter vi gillar, och vi gillar framförallt billig och bra brun utan sol som inte blir orange eller fläckig.

Preppa för brun utan sol

De viktigaste sakerna att tänka på före man tänkt applicera sin BUS är att skrubba huden. Använd en bra skrubbvante eller skrubborste och en grovkornig scrub eller peeling för kroppen. När du gör detta så avlägsnar du döda hudceller från kroppen som annars är torra och suger åt sig extra mycket färg från krämen vilket ger fläckar.

Vi rekommenderar ”Tough Stuff” från Cocoa Brown, en grym body scrub som både doftar ljuvligt och är bra före BUS. Det är viktigt att återfukta kroppen ordentligt, då torra partier som tidigare nämnt suger åt sig extra mycket färg vilket kan leda till fläckar. Och vi vill undvika fläckar så gott det går.

En lotion vi kan rekommendera är ”Extra firming body lotion” från Clarins. Återfuktar på djupet, vilket vi verkligen vill före det att vi ska applicera.

brun utan sol

Tips på bra produkter

Givetvis behöver du en bra handske att smörja in dig med för att undvika ett fläckigt resultat. Vi gillar DENNA handske/vante från Cocoa Brown för att den är så prisvärd och verkligen gör sitt jobb som en bra brun utan sol-vante.

Våra favoriter när det kommer till brun utan sol för riktigt bra resultat är:

Med dessa tre så vet vi att vi alltid får det resultat vi önskar oss, fläckfri brun utan sol varje gång! BUS är ett mycket bra alternativ för att bli brun då du slipper den skadliga solen eller det cancerframkallande solariumet. Dessutom kan du göra det hemma, det går fort och med våra tips blir det alltid riktigt snyggt. För att lägga din BUS enkelt på ryggen och andra svåråtkomliga ställen så kan du använda dig av detta knep nedanför:

applicera brunt utan sol