I djungeln av sminkpaletter gäller det att investera sina pengar väl. Många sminkpaletter är väldigt dyra – och dyrt behöver inte betyda bäst! Tvärt om så finns det riktigt bra paletter som är näst intill identiska till ett mycket bättre pris. Vi kommer i detta inlägg tipsa om ett gäng billiga paletter som ser exakt ut som de dyra paletterna dina favorit youtubers tipsar om!

Anastasia Modern Renaissance
VS
Nyx Multi-Finish Shadow Palette "Warm Rust"​

Modern Renaissance - Palette de fards à paupières de Anastasia Beverly Hills sur sephora.fr : Toutes les plus grandes marques de Parfums, Maquillage, Soins visage et corps sont sur Sephora.fr

WARM RUST

Image result for Nyx Ultimate Multi Finish Shadow Palette warm rust

Otroligt klassiska färger i dessa paletter, och givetvis så föredrar vi en billig ögonskuggspalett framför den dyrare. Att förpackningen i NYX palett är gjort i plast är också något vi föredrar över Anastasias fluffiga sammetsförpackning som lätt blir smutsig.

Dessutom är NYX färger liiite roligare då denna palett innehåller fler skimrande skuggor och därför fungerar bra som en allt i allo palett; perfekt både till fest och vardags!

Urban Decay Naked Smoky Palette
VS
Kicks Smoky Palette

Image result for kicks smoky eye palette

Kicks, Smoky Palette
229 kr hos kicks.se

Urban Decays mycket omtalade ”Naked”-paletter kom tillslut även ut som en Smoky-palett med kallare, mörkare skuggor som vi älskar! Framförallt så föredrar vi den kalla bruna skuggan och dom gråaktiga tonerna nu i mörka tider – riktigt snyggt för den med ljusa ögon också för att rama in.

Men vi sparar hellre 300 kr och använder oss av Kicks ”Smoky Palette” som innehåller exakt dom skuggorna vi gillar, och det är mycket bra pigmentering! Vi gillar verkligen denna som är en bra och billig ögonskuggspalett, med helt rätt toner nu i vintertid.

Urban Decay Naked 2 Palette
VS
Max Factor Nude Palette Eyeshadow 1 Cappuccino Nudes

Ännu en av Urban Decays paletter hamnar på vår lista, och dessa nude-toner är perfekta året om vilket gör denna palett, eller en liknande, till en riktigt bra investering både för den som är mycket eller lite make-up intresserad. En billig palett som motsvarar UD’s och som vi verkligen gillar är Max Factors, i varianten ”1 Cappuccino Nudes”.

Framförallt så gillar vi den bronziga, bruna skuggan men även hur mångsidig den är med väldigt enkla nudetoner som passar alla. Denna sminkpalett gör det riktigt lätt att lägga enkel ögonskugga då den är väldigt pigmenterad och lättarbetad, men också på grund av de tacksamma färgerna som lätt gör sig snygga på precis vem som helst!

Men vi sparar hellre 300 kr och använder oss av Kicks ”Smoky Palette” som innehåller exakt dom skuggorna vi gillar, och det är mycket bra pigmentering! Vi gillar verkligen denna som är en bra och billig ögonskuggspalett, med helt rätt toner nu i vintertid.