I djungeln av sminkpaletter gäller det att investera sina pengar väl. Många sminkpaletter är väldigt dyra – och dyrt behöver inte betyda bäst! Tvärt om så finns det riktigt bra paletter som är näst intill identiska till ett mycket bättre pris. Vi kommer i detta inlägg tipsa om ett gäng billiga paletter som ser exakt ut som de dyra paletterna dina favorit youtubers tipsar om!

NARS Climax Extreme Collection Eyeshadow Palette
vs
Barry M Velvet MultiPurpose Palette

Otroligt klassiska färger i dessa paletter, och även om ögonskuggspaletten från NARS har bättre pigmenterade skuggor som sträcker sig från supermatt till skimmer till latex-like finish, så är det ändå trevligt för plånboken att det finns ett lite mer ekonomiskt alternativ. Swatches i mitten är från paletten från Barry M.

Bägge dessa paletter innehåller flera skimrande skuggor och fungerar därför bra som allt-i-allo paletter; perfekta både till fest och vardag!

NYX ultimate Utopia Palette
vs
LA Girl PRO Palette Artistry

NYX Ultimate Utopia
549 kr hos Lyko.com
LA girl pro palette

199 kr hos Lyko.com

För den som vågar ta ut svängarna och testa FÄRG finns den underbara paletten Ultimate Utopia från NYX. Alltså vi älskar verkligen de här 40 fantastiskt krämiga ögonskuggorna med både matt och metallisk finish. 

Om du vill testa mer färg på sminket men kanske inte vill gå all-in med både pengar och mod direkt finns som tur är PRO Palette från LA Girl i färgerna ”Artistry”. Här får du en bra bredd med 16 olika färger som du kan jobba med, men till ett snällare pris.

Urban Decay Naked 3 Palette
vs
Max Factor Masterpiece Cappuccino Nude

En av Urban Decays mycket omtalade Naked-paletter hamnar på vår lista, och dessa nude-toner är perfekta året om vilket gör denna palett, eller en liknande, till en riktigt bra investering både för den som är mycket eller lite intresserad av makeup. En billig palett som motsvarar UD’s och som vi verkligen gillar är Max Factors, i varianten ”Cappuccino Nudes”.

Det vi framförallt gillar med paletten från Urban Decay är den bronziga, bruna skuggan men även hur mångsidig den är med väldigt enkla nudetoner som passar alla. Denna sminkpalett gör det riktigt lätt att lägga ögonskugga då den är väldigt pigmenterad och lättarbetad, men också på grund av de tacksamma färgerna som lätt gör sig snygga på precis vem som helst!

Men vi sparar hellre 370 kr och använder oss av Max Factors Cappuccino Nude som innehåller exakt dom skuggorna vi gillar, och det är mycket bra pigmentering! Vi gillar verkligen denna som är en bra och billig ögonskuggspalett, med helt rätt toner nu i vintertid.