Concealer är inte bara ett verktyg du kan täcka finnar och annat du vill gömma med, du kan även jämna ut din hudton eller till och med framhäva dina ansiktsdrag med cream contouring med hjälp av concealer.

 Många gör misstaget att använda extra mycket foundation istället för att välja en bra concealer, men det kommer tyvärr inte hjälpa dig att täcka dina blemmor då den är till för att skapa en bra bas för resten av sminket genom att ge dig samma nyans över hela ansiktet.

Att täcka finnar med concealer är inte alltid enkelt. Men för att underlätta kan du köpa en bra concealer. Vill man göra det ännu mer täckande (men lite mer avancerat) kan man använda både en grön och en hudfärgad concealer. Men mer om det nedan.

Här kommer den kompletta guiden till att lyckas med sin concealer.

Färgkorrigering med concealer

Ett bra budgettips på färgkorrigerande concealer är denna Color correcting palett från NYX där du får med samtliga fyra färger som du kan färgkorrigera med samt två concealers för contouring.

färgkorrigera med concealer

GULT
Används för att dämpa lättare rödhet i ljus hy eller att motverka påsar under ögonen på mörkare hy.

GRÖNT
Används för att dämpa skarp rödhet för samtliga hudtoner, perfekt för att till exempel dölja finnar enkelt

LILA
Korrigerar gula undertoner och ljusar upp

ROSA/PERSIKA
Korrigerar lila/mörka toner som till exempel påsar under ögonen

concealer

Contouring med concealer

Ett tips när du vill börja med cream contouring, det vill säga contouring med concealer eller andra krämprodukter är att investera i ett kit med flera nyanser. Då kan du enkelt mixa färgerna med varandra för att få till precis den nyans av skuggning du vill ha. Vår favorit är Anastasias cream contour kit.

När du vill få fram dina ansiktsdrag med contouring använder du dig av dom mörkare nyanserna på dom ställena där du vill få till en skugga, där det ska gå inåt helt enkelt. Till exempel under kindbenen.

De ljusa nyanserna använder du tvärt om på dom ställena som du vill framhäva, eller som ska gå ”uppåt”. Så som ovanpå kindbenen, näsan och under ögonbrynen.