Har du också någon gång varit vilse i läppstiftsdjungeln? Tur att du hittat hit. Vi kommer att publicera en serie med guider inom just läppstift, som startar med detta inlägg om bra matta läppstift.

128k Likes, 1,664 Comments - Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) on Instagram: “4 New Nudes Matte Vs Velvet #VacationEdition #June15”

Med ett matt läppstift så är det extra viktigt att det är bekvämt att bära tillskillnad från ett med satin finish, då det annars torkar ut läppen och börjar smula sig. Ska du bära läppstiftet en hel kväll är det alltså viktigt att det är ett bra matt läppstift du använder.

Men ett bra läppstift ska inte bara innehålla vårdande produkter, det ska ju även vara ett billigt läppstift.

Matta läppstift som håller hela dagen - våra favoriter

Anastasia Liquid Lipstick Set med mini-varianter på originalen är ett perfekt köp för dig som vill ha mörka, varma toner. Detta läppstift håller hela dagen utan några som helst problem, men du kan vilja toucha up vid mitten på munnen om du ätit. Det vi gillar med anastasia liquid lipstick är framförallt pigmenteringen i färgen, på ett svep har du en täckande snygg färg som torkar fort.

Nyx Lingerie Liquid Lipsticks blev verkligen en hit när dom kom, massor med nudefärgade läppstift med hög kvalité. Vår favoritfärg är Honeymoon som är en perfekt brun beige nyans.

Meet Matt(e) läppstiften från The Balm finns inte riktigt i lika många färger, men de som finns är klassiker och passar alla hudtoner. Verkligen ett flytande läppstift som håller hela dagen!

Twist-Up Lips från Isadora är en hit för dig som tycker att det är svårt att applicera flytande läppstift med en liten applikator, och föredrar hellre att lägga matt läppstift enkelt. Det gör du verkligen med detta läppstift som liknar en penna som du helt enkelt bara drar på.
 
Perfect Matt Lipstick, också från IsaDora, är ett klassiskt läppstift men med en matt finish. Vi gillar detta läppstift då det är ett billigt läppstift med mycket pigmentering.