Vad är

Puderfoundation

Istället för foundation i flytande form så kan man välja foundation i puderform, där pudret är mineraler som smälter när de borstas på huden i ansiktet. Foundation med mineraler finns i löst puder, i fast kaka och nu även som stick – liknande stora läppstift.

Fördelen med mineralfoundation är att den täcker fina linjer, porer och ojämn färg i huden, men huden kan ändå andas och den känns lätt att bära. Mineral foundation upplevs som  transparent och du kan lägga fler än ett lager tills du når det resultat du vill ha.

tips!

puderfoundation för Torr hy

Puderfoundation passar för alla hudtyper från fet, normal, acne och torr hy. Har man torr hy är det mer viktigt med återfuktande hudkräm först. Foundation med mineraler ger huden en lyster och de torra partierna ser inte ut att krackelera som traditionell flytande foundation kan få det att se ut som.

Naturligt smink, som puderfoundation är någonting som många föredrar. En puderfoundation ger ett mycket naturligt resultat men är trots det mycket täckande om du väljer att applicera det i flera lager och på så sätt bygga upp täckningen utan att det blir kakigt. Något vi verkligen gillar att göra! Perfekt även på sommaren då det låter huden andas mer än vad en vanlig foundation i krämform hade gjort.

Har man riktigt torr hy så kan det vara värt att satsa på ett återfuktande stift med mineraler. Exempelvis Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick från bareMinerals.

Puderfoundation ger ofta huden en lyster och passar även mogen hud med fler rynkor, rynkorna framträder inte på samma sätt som den äldre typen av flytande foundation, som kunde ligga på huden, som en ansiktsmask där rynkor framträdde. Puderfoundation har ofta solskyddsfaktor och ger ansiktet en lyster.

Foundation med mineraler finns i många kulörer, från den allra ljusaste alabasterhuden till svart ebenholts. Det är mycket viktigt att hitta en färg som passar till ens egen hudton. Det är inte roligt att se orange eller grå ut i ansiktet.

Puderfoundation

Så här applicerar du

puderfoundation

Man kan applicera produkten på många olika sätt framförallt beroende på vilken täckningsgrad man önskar. Du kan använda rena fingrar för att sminka dig med de flesta krämer och foundation men när du handskas med puder så behöver du en bra borste.

En borste kan vara dyr och gjord av päls från djur, men det finns bra och billiga syntetiska borstar som fungerar utmärkt. Ett enkelt sätt att tänka kring val av borste är att desto ”hårdare” och mer kompakt borsten känns, med desto mer täckning kommer den applicera din puderfoundation. En borste som är fluffigare kommer alltså att applicera din foundation tunnare.

Vanligt är också att använda små tvättsvampar för att jämna ut konturer. En kompakt puderfoundation kan du istället applicera med svamp om du önskar ett mycket täckande resultat. Bareminerals puderfoundation finns i både kompakt och lös variant. Kompaktpudret kan man välja att ha i handväskan för att kunna fixera och ordna sminket under dagen, vilket är något vi rekommenderar. Löspuder har en tendens att hamna lite överallt.

Viktigt är att tvätta svampar och borstar med jämna mellanrum. Innan du sätter på din foundation så använder du en fuktkräm som underlag.

 

Mineraler i ett stift

Mineraler i ett brett stift eller stick har man blandat med kräm, den är inte flytande utan i fast form som ett läppstift fast bredare.

Har du ett stift med mineraler så målar du helt enkelt med stiftet i ansiktet och masserar ut mineralerna med svamp eller borste.

Borstar och svampar finns i olika storlekar och i alla prisklasser. Välj någonting som är mjukt och lättjobbat.

puderfoundation

Mineraler i puderform

Har du en mineralfoundation som löst pulver så använder du en borste för att ta upp pudret och sen applicera det i ansiktet. Du gör det i tre steg som kallas Swirl, Tap and Buff.
Börja med att hälla över en liten mängd av pudret i locket.

Swirl: snurra runt borsten i det lösa pudret, så att borsten plockar upp mineralerna.

Tap: knacka av borsten mot locket, så pudret är jämt fördelat på borsten.

Buff: polera med cirklande rörelser i ansiktet över alla ytor.

Du kan använda en mindre borste eller sminksvampar för att komma åt vrår och kanter i ansiktet. Applicera så att du har täckt alla ytor i ansiktet, du kan göra om proceduren om du behöver lägga på mer.

 

Mineraler som fast kaka

Om mineralerna ligger i en hård kaka så har man tillsatt ett bindemedel för att den skall vara i fast form. Du kan du använda borste eller svamp för att applicera fast puder.