Under vintern tappar man färg och blir blek och grå. Då är det viktigt att vi tar till lite färg i sminket med rouge för att få ett härligt glow och för att se piggare ut.

För det mest positiva med kylan = dom vackert rosiga kinderna man får efter en promenad i krispig vinterluft! Och den looken vill vi ju såklart även ta in i vår vardagssminkning, dels för att få till en naturlig sminkning men också för att pigga upp ansiktet med färg – och därför är vårt bästa tips i vinter till dig att använda rouge.

Rouge är något som många, speciellt unga, är lite rädda för att använda. Men det är oftast det som sätter den slutliga touchen på en perfekt naturlig look och hjälper dig att blanda samman contouring, bronzern och highlightern. Vi vill därför idag tipsa om bra sminkborstar till rouge men givetvis även bra och billig rouge.

Vilken borste till rouge?

Borsten du använder ska vara ganska fluffig men ändå få med sig lagom med produkt. Applicera den gärna med runda försiktiga rörelser för att bygga upp intensiteten stegvis, detta för att slippa få två rosa prickar på kinderna. Börja från kindens ”äpple” och rör dig sedan över kindbenet i riktning mot örat. Du kan applicera mer intensivt på en punkt eller sprida det över hela kindbenet.

Blush Brush | Blush Brush | 116 Blush Brushrougeborste

lägga rouge

Tips på bra rouge

Har man svårt för att bestämma sig för en färg och vill kunna variera sig så tipsar vi om att man kan köpa ett kit med flera olika. Vi föredrar det från Anastasia som är mycket pigmenterad och lättapplicerat. Vill du inte köpa ett kit så välj en nyans som passar din hudton bäst, eller testa dig fram.

Blush Kit | Rose Powder Blush | Nordic Nude Light Reflecting Blush

bra rouge