Att förvara sitt smink

Sminkförvaring

Att förvara sitt smink ordentligt är inte bara fint att titta på eller praktiskt. Att organisera sitt smink är också viktigt för hygienen. Det underlättar när du snabbt vill kunna hitta de produkter du ska använda och behöver varken vara svårt eller dyrt. Bra sminkförvaring är enkelt ordnat om man är lite påhittig, men det finns också färdiga lösningar att köpa på bland annat Åhléns.

enkel och billig

förvaring av smink

För den som oftast sminkar sig på ett och samma ställe är färdiga organisationslådor i akryl kanske allra bäst. Men är du en sådan person som kanske sminkar dig på olika ställen, eller rentav åker runt och sminkar andra? Då kan en vagn eller rullväska vara ett bättre alternativ. Varje sminkprodukt kan förvaras på många olika sätt. Är det en produkt som redan har en förpackning? Är produkten utan förpackning? Använder du produkten varje dag eller bara ibland? Det är lite frågor som kan vara bra att ha i bakhuvudet innan du sätter igång med det roliga!
Det viktigaste är att produkterna och verktygen du använder hålls rena och fräscha för att undvika bakterietillväxt.

sminkförvaring-sminkborstar
cropped-elf-makeup-brushes-social.jpg
sminkförvaring

Saltsjön erbjuder väldigt praktiska lösningar på sminkförvaring som givetvis går att använda till annat med som till exempel smycken. Det som är extra bra med Åhléns makeup organizers är att de är i akryl, vilket är enkelt att göra rent och går till och med att göra rent i diskmaskinen för den som är lat.

Du kan köpa olika modeller av sminkförvaring och kombinera så att de passar dig perfekt. De har även bra ställningar för borstar där du enkelt kan förvara borstarna och ha dem nära till hands när det är dags att använda. Ställ dock inte blöta borstar vända med borsten uppåt, då detta kan leda till att de går sönder. Det som händer är att limmet i borsten som håller ihop själva handtaget med håren/huvudet löses upp.

Det viktigaste är att produkterna och verktygen du använder hålls rena och fräscha för att undvika bakterietillväxt.

tips!

Förvara sminkborstar

Många väljer att förvara sina sminkborstar i necessären tillsammans med sminket men det är ingenting som vi rekommenderar! Detta på grund av att dina sminkprodukter med största sannolikhet inte är helt 100% rena, vilket kan leda till bakterietillväxt i borstarna. Detta i sin tur vill du ju alltså inte ha på din hy och i dina porer.
Klicka dig vidare för att läsa mer om hur du tvättar dina sminkborstar i vår guide.

tvätta sminkborstar